Gemertse wandelgroep op Nationale Diabetes Challenge

vrijdag 06 oktober 2017 10.45 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 06 oktober 2017 11.57 uur | auteur: Edwin Asmus

Afgelopen weekend was Gemert-Bakel van de partij op de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Arnhem. Maar liefst 27 wandelaars, waaronder drie begeleiders (Lisette van Duijnhoven podotherapeut, Monique van den Eijnden praktijkondersteuner Palissade en Irma Steijvers fysiotherapeut van Vitaforum) deden belangeloos mee.

 Duizenden mensen liepen Nationale Diabetes Challenge 2017. Het was met recht een echte challenge te noemen. Van start tot finish regende het en bospaden veranderden in glibberige modderglijbanen. Het festivalterrein zag eruit als een openluchtzwembad. En toch waren er enkel  stralende gezichten! Na de warming up met Bas van de Goor, professioneel oud-volleyballer en initiatiefnemer van de NDC, gingen bijna 3000 mensen van start met een wandeling van 5, 10, 15 of 20 kilometer. Onthaald  bij de finish met muziek en medailles is iedereen uiterst gemotiveerd om volgend jaar weer mee te doen.

De ervaringen van mensen met diabetes en bewezen onderzoek laten zien dat een gezonde en sportieve leefstijl tot veel positieve effecten leidt. Doel van Van de Goor is om op 200 locaties in het land 5000 mensen te laten lopen. Ook bij de deelnemers uit Gemert hebben de wekelijkse wandelingen al geleid tot mooie ontmoetingen met lotgenoten en zichtbare verbetering in de conditie. Wethouder Jan Bevers heeft een avond met de wandelaars mee gelopen. “Ik juich dit initiatief van harte toe. Elkaar ontmoeten en samen werken aan je ziekte geeft niet alleen veel steun maar ook veel plezier. Ik hoop dat anderen geïnspireerd zijn om dit voorbeeld te volgen”.

Ook interesse in de wandelgroep? Neem dan contact op met dorpsondersteuner Theo Saalmink via 06-10878587. Iedere maandagmiddag kun je om 14.00 uur  aansluiten vanaf startpunt Speeltuin De Wieken.

Voor meer informatie bel Fysiotherapie Vitaforum telefoonnummer 0492 366 694 en vraag naar Irma Steijvers. In april 2018 hebben we het voornemen weer te starten met een nieuwe groep om 20 weken later dit  landelijk af te sluiten.

ADVERTENTIES